Ситуацію у Білорусі потрібно вирішити діалогом влади і опозиції – Макрон

Ситуацію у Білорусі потрібно вирішити діалогом влади і опозиції – Макрон

Укрінформ
Євросоюз та Франція виступають за діалог у Білорусі між владою, опозицією і громадянським суспільством.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на спільній пресконференції із канцлером Німеччини Ангелою Меркель за результатами зустрічі лідерів у четвер у літній резиденції Брегансон на Лазурному узбережжі.

«ЄС повинен продовжувати виступати на стороні сотень тисяч білоруських громадян, мирно підтримуючи суверенітет, права людини і свободи. Йдеться про діалог між владою, опозицією та громадянським суспільством», - сказав Макрон.

Він нагадав, що президент Європейської ради Шарль Мішель обговорив це питання телефоном з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ЄС та багато демократичних країн не визнали результати президентських виборів у Білорусі, що відбулися 9 серпня.

Читайте також: ЄС має підтримати демократичні протести у Білорусі – Макрон

Весь час в країні тривають протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-