У Білорусі вже понад 250 спортсменів вимагають нових виборів

У Білорусі вже понад 250 спортсменів вимагають нових виборів

Укрінформ
Вже понад 250 білоруських спортсменів і тренерів, а також працівників спортивної галузі підписалися під відкритим листом з вимогами до влади, серед яких провести нові вибори в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Прессбол.

Серед нових підписантів - міжнародний гросмейстер Андрій Жигалко, ексголкіпер збірної Білорусі і футбольний експерт Василь Хомутовський, 28-разова чемпіонка світу з карате Ольга Вількіна, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Світлана Куделич.

Відзначається, що основними пунктами листа є проведення нових президентських виборів відповідно до міжнародних стандартів, звільнення та реабілітація всіх політичних в'язнів, покарання винних у побитті і звірячих знущаннях над громадянами, затриманими під час мирних демонстрацій.

Раніше повідомлялося про 100 спортсменів, які підписалися під відкритим листом до влади Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, тривають протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей. Білоруські правозахисники повідомили про як мінімум п'ятьох загиблих у ході протестів.

15 серпня штаб Тихановської почав формування Координаційної ради. Він повинен обговорювати і розробляти безпечні і стабільні механізми забезпечення передачі влади. До нього увійшли близько ста осіб.

Лукашенко назвав це спробою захоплення влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-