Лукашенко заявляє, що іноземних військ у Білорусі немає

Лукашенко заявляє, що іноземних військ у Білорусі немає

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні немає іноземної військової присутності.

Як передає Укрінформ, про це він сказав сьогодні на засіданні Ради безпеки за участю по відеозв'язку керівників регіонів, повідомляє БЕЛТА.

"Ще одна проблема - це фейки. Відверта брехня в інтернеті: іноземні війська в Білорусі, техніка з Російської Федерації в Білорусі. Ви, напевно, вже це бачили, коли ці фейки розкручуються. Беруть колону військової техніки - невідомо коли, невідомо чия, невідомо, на якій дорозі, попри це треба сказати, що вони з російського кордону до Орші прямують", - зазначив Лукашенко.

За його словами, білоруські БТР помилково назвали російськими і не з`ясували, що вони рухалися в напрямку західного кордону.

"Зняли, не розуміючи того, що це білоруські БТР, а не російські. І що вони рухалися в напрямку західного кордону (кілька днів тому Лукашенко доручив перекинути повітряно-десантну бригаду з Вітебська до Гродна, - ред.), коли ми прийняли рішення про те, що нам треба вживати додаткових заходів щодо захисту державного суверенітету і незалежності, державного кордону на Заході", - акцентував Лукашенко.

Читайте також: Спікер Бундестагу закликав Лукашенка мирно піти з політики

"Стосовно іноземних військ, то сьогодні вже жодної людини з інших держав в Білорусі немає", - наголосив він.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко розмістив в своєму Телеграм-каналі відео, на якому в районі білоруського міста Орша помітили потужну військову техніку.

У неділю на російських дорогах неподалік від кордону з Білоруссю також помітили декілька великих колон автозаків без номерів із людьми без розпізнавальних знаків.

Читайте також: Лукашенко звинуватив Захід у фінансуванні протестів у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Одразу після виборів у Білорусі розпочалися виступи громадян, не згодних з офіційними результатами. Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарень потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декілька загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-