У білоруському Гродно опозиції дозволили збиратися на площах і пообіцяли ефіри на ТБ

У білоруському Гродно опозиції дозволили збиратися на площах і пообіцяли ефіри на ТБ

Укрінформ
Міськвиконком Гродно - обласного центру на заході Білорусі - погодився з вимогами, висунутими представниками об'єднаного штабу Світлани Тихановської, профспілок, політичних партій і громадськості.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал «Гродно Плюс».

В оприлюдненому зверненні міськвиконкому відзначається, що в місті створено Раду суспільної злагоди Гродно «у складі представників громадянського суспільства й органів виконавчої та законодавчої влади».

Дозволяється проведення масових акцій на площах Леніна і Радянської, при цьому їм буде забезпечено медичний, технічний та інформаційний супровід.

«За всіма фактами звернень громадян про заподіяння шкоди здоров'ю організовані розгляди. Про результати перевірок зацікавлені особи будуть поінформовані в установленому порядку. Зараз затримані за участь у несанкціонованих масових заходах громадяни звільнені», - вказується в повідомленні.

Читайте також: У білоруському Гродно державне ТБ увімкнуло пряму трансляцію протестів

Крім того, влада міста заявляє про те, що вжиті заходи «щодо недопущення застосування адміністративного ресурсу стосовно працівників, які взяли участь у страйку».

Представникам демократичної громадськості Гродно, профспілок, політичних партій буде забезпечена можливість виступу в ефірі «Гродно Плюс», підкреслюють у міськвиконкомі.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, а опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Під адмінарештом залишаються 44 учасники протестів - МВС Білорусі

Одразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі людей. До лікарень потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-