Весь колектив білоруської газети звільняється після зняття головреда

Весь колектив білоруської газети звільняється після зняття головреда

Укрінформ
Весь колектив білоруської газети "Звязда" звільняється після того, як Міністерство інформації зняло з посади головного редактора видання - директора видавничого дому "Звязда" Павла Сухорукова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euroradio.

За словами співробітниці "Звязди" Ірени Котелович, коли журналісти заявили, що хочуть писати правду про події у країні, до них приїхав "розбиратися" міністр інформації Ігор Луцький.

"Вчора моя "Звязда" оголосила керівництву, що хоче чесно висвітлювати події у країні, такий собі бойкот - до редакції приїхав міністр інформації, потім ідеологиня з Адміністрації президента, а сьогодні звільнили головного редактора", - заявила Котелович.

Вона додала, що зараз колектив пише звернення до міністерства і звільняється слідом.

Це вже не перший прояв солідарності трудових колективів у Білорусі на тлі протестів проти офіційних результатів президентських виборів. Напередодні весь колектив підтримав директора Купаловського театру Павла Латушка, якого звільнили рішенням Радміну.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК Білорусі 14 серпня оголосила остаточні підсумки виборів, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, а опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Працівники Білоруського радіо та низки підприємств приєдналися до страйку

Одразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати й водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кілька загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-