До страйків у Білорусі долучаються нові підприємства

До страйків у Білорусі долучаються нові підприємства

Укрінформ
У вівторок, 18 серпня, робітники підприємства "Гродно Азот" мають намір зупинити всі цехи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал NEXTA Live.

«У Гродно зібралася велика кількість людей, які влаштували публічну прочуханку місцевій адміністрації. Після чого було оголошено про створення загального страйкому Гродно», - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що на комбінаті «Білоруськалій» зупинено рудники. Робітники висунули народні вимоги: «рудники стоятимуть, поки диктатор не піде геть».

За даними NEXTA Live, багато підприємств створюють страйкоми, оголошено про створення Національного страйкового комітету.

Читайте також: Білоруська опозиція закликає продовжувати страйки

До страйкарів долучився Купалівський театр у повному складі. На знак підтримки звільненого директора Павла Латушка співробітники також подали заяви про звільнення. На самому театрі вивішено національний прапор.

Акції протесту підтримали і двоє співробітників МЗС Білорусі.

«Найголовніше завтра - продовження страйків. Це найпотужніший фактор тиску на режим диктатора», - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, котрий перебуває на посаді з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: У білоруському Гродно державне ТБ увімкнуло пряму трансляцію протестів

Відразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними результатами. Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарень потрапили не менше 250 людей, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-