Затриманого за пісню

Затриманого за пісню "Перемен" на мітингу в Мінську бив заступник міністра - ЗМІ

Укрінформ
Звукорежисера Владислава Соколовського, заарештованого на 10 діб за пісню "Перемен!", яку він разом з Кирилом Галановим включив на провладному мітингу в Мінську, в ізоляторі бив заступник голови МВС Олександр Барсуков.

Про це повідомив портал "Наша ніва", передає Укрінформ.

Соколовський, за його словами, перебував в ізоляторі "Окрестина", провівши п'ять з 10 діб у карцері. На третій день до нього прийшов "якийсь начальник". "Увімкнув музику? Змін захотілося? Стільки людей вийшли на вулиці, стільки крові через вас. Ну, готуйся, сядеш років на 10". Двічі вдарив мене і вийшов. Виходячи, сказав: "Що це він у вас, як у санаторії? Зробіть як треба", - наводить Соколовський слова "начальника".

Після цього в карцері стало холодно, а звукорежисеру припинили відкидати нари на ніч.

Звільнившись, Соколовський зазначив, що до нього приходив заступник міністра внутрішніх справ Білорусії Олександр Барсуков.

При цьому в ніч на 14 серпня заступник голови МВС Барсуков приїжджав під "Окрестину" і запевняв присутніх, що в камерах нікого не б'ють і не катують.

6 серпня, на міському святі в Мінську, куди приїхала кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська після заборони її мітингу на іншому майданчику, звукорежисери Кирило Галанов і Владислав Соколовський, поставили пісню Віктора Цоя "Перемен!". Обидва підтвердили журналістам, що навмисно поставили цю пісню, адже потребують змін.

7 серпня їх заарештували на 10 діб. Діджеїв звинуватили за статтею 17.1 (хуліганство) і 23.4 (непокора законним вимогам) Адміністративного кодексу РБ.

16 серпня Соколовський і Галанов вийшли з-під арешту.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з оголошеними 14 серпня остаточними їх результатами, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

У Білорусі вже кілька днів тривають протести громадян, не згодних з офіційними результатами виборів. Представники силових органів Білорусі застосовують силу проти учасників мирних протестів, які поширилися по всій країні. Силовики застосовують проти демонстрантів гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, є загиблі.

Читайте також: Мінськ-2020: складне політичне дорослішання Білорусі

Учасниця президентських перегонів Світлана Тихановська, яка була змушена виїхати до Литви, заявила 14 серпня, що набрала до 70% голосів на виборах, і закликала громадян Білорусі в наступні вихідні продовжити мирні протести проти фальсифікації виборів.

Читайте також: Зеленський провів закриту нараду через загострення ситуації в Білорусі

Також вона оголосила про готовність стати національним лідером, аби країна "заспокоїлася й увійшла в нормальний ритм".

Читайте також: У Мінську на 10 діб заарештували діджеїв, які включили на міському святі пісню Цоя

Лукашенко, своєю чергою, відмовився проводити нові вибори, заявивши, що протестуючі хочуть знищити Білорусію. За минулі вихідні він двічі провів телефонні переговори з Володимиром Путіним. У Кремлі підтвердили, що Росія готова надати Білорусі військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-