Тихановська планує оголосити себе президенткою Білорусі — ЗМІ

Тихановська планує оголосити себе президенткою Білорусі — ЗМІ

Укрінформ
Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська готує офіційну заяву, в якій вона оголосить себе переможницею президентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це заявила її речниця Анна Красуліна у коментарі польському виданню Rzeczpospolita.

"Наразі готуємо відповідну заяву. Ми очікуємо, що Захід прийме вибір народу Білорусі й визнає перемогу Тихановської", – зауважила Красуліна.

Коли з’явиться ця заява та у якій формі вона буде – речниця не повідомила.

Читайте також: Опозиція в Білорусі озвучила політичні вимоги

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з оголошеними 14 серпня остаточними їх результатами, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

У Білорусі вже кілька днів тривають виступи громадян, незгодних з офіційними результатами виборів. Представники силових органів Білорусі застосовують силу проти учасників мирних протестів, які поширилися всією країною. Силовики застосовують проти демонстрантів гумові кулі, світлошумові гранати та водомети. Від початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей, є загиблі.

Читайте також: НАТО відреагувало на заяву Лукашенка про "нарощування сили" біля кордонів з Білоруссю

Учасниця президентських перегонів Світлана Тихановська, яка була змушена виїхати до Литви, заявила 14 серпня, що набрала до 70 відсотків голосів під час виборів, і закликала громадян Білорусі у наступні вихідні продовжити мирні протести проти фальсифікації виборів.

Фото: Татьяна Зенкович / EPA / ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-