Словаччина перевірить порядок видачі віз росіянам

Словаччина перевірить порядок видачі віз росіянам

Укрінформ
Міністерство закордонних та європейських справ Словаччини розпочало обстеження дотримання правил та вимог щодо видачі віз громадянам РФ у словацьких консульствах у Москві та Санкт-Петербурзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє iRozhlas.

Зазначається, що до цього словацьке міністерство вдалось після того, як з’ясувалося, що консульство у Санкт-Петербурзі в минулому видало візу «людині, яка згодом взяла участь в убивстві чеченського громадянина в Берліні».

Цей чеченець, Зелімхан Хангошвілі, був убитий минулого року в центрі Берліна. До Німеччини один з учасників злочину дістався, як повідомив розслідувальний ресурс Bellingcat, під іменем Роман Давидов на основі словацької візи, виданої Генеральним консульством Словаччини у Санкт-Петербурзі.

Як повідомлялося, раніше МЗС Словаччини ухвалило рішення про видворення трьох російських дипломатів, чия діяльність порушувала дипломатичні стандарти.

Читайте також: ФРН попереджає Кремль про санкції через убивство чеченського командира в Берліні

Зі свого боку посольство РФ у Словаччині заявило, що "пов’язання рішення про вислання наших дипломатів з історією про видачу віз словацьким Генеральним консульством в Санкт-Петербурзі викликає, принаймні, непорозуміння, виглядає непрофесійно і негідно".

Фото: Slovakian99

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-