У ВООЗ кажуть, що російську вакцину від COVID-19 треба ще ретельно перевірити

У ВООЗ кажуть, що російську вакцину від COVID-19 треба ще ретельно перевірити

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я у вівторок заявила, що безпека і дієвість нової російської вакцини від коронавірусу повинні бути ретельно перевірені.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агенцію АА.

ВООЗ загалом стримано сприйняла новини про реєстрацію в Росії вакцини проти коронавірусу. Так, за словами представника організації Таріка Язаревіча, ВООЗ «перебуває в тісному контакті» з російськими відомствами, що відповідають за охорону здоров’я, обговорюючи критерії допуску вакцини.

«Передкваліфікація» будь-якої вакцини передбачає, що всі дані щодо її безпеки і дієвості повинні перевірятися неухильно точно», — наголосив Язаревіч.

Також зазначається, що раніше ВООЗ закликала Росію при розробці вакцини дотримуватися встановлених стандартів для виробництва безпечних та дієвих медикаментів.

Читайте також: Головний інфекціоніст США розкритикував російську вакцину від коронавірусу

Як повідомлялося, провідний американський інфекціоніст та німецькі медичні експерти уже розкритикували російську вакцину від COVID-19.

11 серпня Володимир Путін оголосив про затвердження в РФ першої у світі вакцини проти коронавірусу. Її начебто розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалії в Москві та вже випробували на кількох десятках добровольців. І хоча наукові результати ще не опубліковані, Путін заявив, що одна з його дочок вже пройшла щеплення і почувається добре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-