По демонстрантах у Мінську могли стріляти польськими набоями - ЗМІ

По демонстрантах у Мінську могли стріляти польськими набоями - ЗМІ

Фото
Укрінформ
В одному з районів Мінська, звідки силовики стріляли по протестувальниках, знайшли гільзи від набоїв, начебто вироблених у Польщі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радыё Свабода з посиланням на публікації у соцмережах.

Польський журналіст Славомир Сєраковський, який зараз перебуває в Білорусі, опублікував фото гільзи з написом "Зроблено в Польщі".

За його словами, гільзи були знайдені на одному з дворів Мінська, звідки обстріляли мітингувальників. Гільзи білого кольору, ймовірно, були випущені з 12-мм гладкоствольної зброї.

Читайте також: Протести у Білорусі: Прага відкидає звинувачення Лукашенка про "ляльководів"

У звязку з цим видання нагадує, що Білорусь перебуває під санкціями ЄС з 2011 року. У 2016-му їх послабили, однак продаж зброї та техніки для придушення демонстрацій до Білорусі досі заборонений.

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської - 9,90% голосів.

Читайте також: ЄС вивчає можливість санкцій проти білоруських можновладців і силовиків

У ніч на понеділок білоруські силовики затримали близько 3 тисяч людей під час акцій протесту незгодних з оприлюдненими владою результатами. У ніч на вівторок акції у Мінську продовжилися, силовики знову жорстоко розігнали протестувальників.

Тим часом Світлана Тихановська була змушена залишити Білорусь, як повідомлялося, вона перебуває у Литві.

Фото: Наша Ніва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-