На білоруських підприємствах починаються страйки

На білоруських підприємствах починаються страйки

Укрінформ
Працівники кількох підприємств у білоруській столиці Мінську та інших містах заявили про початок страйку у зв'язку з ситуацією в країні після виборів президента.

Про це повідомляє NEXTA Live в телеграм-каналі, передає Укрінформ. 

Першими про страйк заявили працівники ВАТ "МЕТЗ ім. В.І. Козлова" в Мінську. Пізніше до них приєдналися працівники Жабинківського цукрового заводу в місті Жабинка.

Працівники ВАТ "Гродно Азот" з Гродно в свою чергу заявили, що не визнають результати виборів президента і почали страйк.

Читайте також: США закликають владу Білорусі поважати право народу на мирний протест

Також співробітники ВАТ "БілАЗ" в Жодіо обговорюють формат страйку.

Раніше стало відомо, що в Білорусі відсьогодні анонсували загальнонаціональний страйк.

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, у опозиційного кандидата Світлани Тихановської - 9,90% голосів. Вона не визнає ці цифри і заявила про готовність до довгострокових протестів по всій Білорусі.

Читайте також: Друга протестна ніч в Білорусі: силовики знову жорстоко розганяли людей

У ніч на понеділок білоруські силовики затримали близько 3 тисяч осіб під час акцій протесту, які почалися після голосування на виборах президента.

Сьогодні опозиційний кандидат на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська заявила у відеозверненні, що виїхати з країни до Литви - її власне рішення і це було важким для неї рішенням.

Фото: Мая краіна Беларусь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-