Тихановська закликала білоруських правоохоронців зупинити насилля

Тихановська закликала білоруських правоохоронців зупинити насилля

Укрінформ
Опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська звернулася до правоохоронців та військових, закликавши їх припинити насилля щодо мітингарів.

Своє звернення вона передала через інтернет-видання TUT.BY, повідомляє Укрінформ.

Вона також попросила своїх виборців запобігати провокаціям і не давати приводу застосовувати проти них насильство.

"Я знаю, що білоруси прокинутися завтра вже в новій країні та сподіваюся на те, що завтра будуть тільки хороші новини. Будь ласка, зупиніть насильство. Перш за все, офіцери, я знаю, що ви можете це зробити", — заявила Тихановська.

Читайте також: ОМОН у Мінську штурмує барикади протестувальників та стріляє у них гумовими кулями

Опозиціонерка також запевнила, що вірить у свою перемогу і подякувала білорусам, які не злякались і вийшли на вулиці для відстоювання свого вибору.

Нагадаємо: після закриття виборчих дільниць були оприлюднені результати національного екзит-полу, які свідчать, що на виборах президента Білорусі переміг Олександр Лукашенко, за якого проголосували 79,7% виборців. Світлана Тихановська здобула 6,8% голосів.

Читайте також: Президенти Польщі та Литви засудили силовий розгін протестів у Білорусі

Як повідомлялося, у неділю, 9 серпня, у Білорусі відбулися президентські вибори. Кандидатами на найвищу державну посаду були п’ятеро осіб — дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського Світлана, ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії “Говори правду” Андрій Дмитрієв, голова партії “Білоруська соціал-демократична Грамада” Сергій Черечень та чинний президент Олександр Лукашенко, який незмінно керує країною з 1994 року.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-