У Трампа заявляють про кібератаки Китаю на американську виборчу систему

У Трампа заявляють про кібератаки Китаю на американську виборчу систему

Укрінформ
Радник Білого дому з нацбезпеки Роберт О’Браєн заявив, що пов’язані з урядом Китаю хакери атакують американську виборчу інфраструктуру напередодні виборів президента США.

Про це передає Укрінформ із посиланням на “Голос Америки”.

“Китай — як Росія та Іран — вони здійснюють кібератаки та інші види хакерських дій проти нашої виборчої інфраструктури, проти наших вебсайтів і так далі”, - заявив радник з нацбезпеки.

За словами О’Браєна, хакери робили спроби зламати вебсторінки виборчих комісій по всій країні. 

“Це викликає справжнє занепокоєння. І це не тільки Росія. Спроби будь-якої країни втрутитись у наші вільні та чесні вибори матимуть величезні наслідки”, - відзначив радник Білого дому. 

Читайте також: У Трампа пильнуватимуть за спробами КНР, Ірану та Росії втрутитися у вибори

В КНР відкинули звинувачення у кібератаках на американські компанії, політиків та урядові відомства. Так глава МЗС Китаю заявляв, що “президентські вибори у США – це внутрішня справа, ми не маємо жодної зацікавленості втручатися у них”.

Читайте також: Мережа TikTok не передавала дані китайській владі — ЦРУ

Раніше офіс Директора національної розвідки опублікував заяву про те, що Китай “розширює свою кампанію впливу”, а Росія намагається підірвати передвиборчу кампанію кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. У цій заяві Китай не звинувачували напряму в хакерських атаках, однак вже 9 серпня, О’Браєн у програмі каналу “Обличчям до нації” заявив, що Китай “хотів би, щоб президент програв”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-