У Німеччині - найбільша з середини травня кількість випадків COVID-19 за добу

У Німеччині - найбільша з середини травня кількість випадків COVID-19 за добу

Укрінформ
У ФРН уперше з середини травня кількість виявлених за добу нових інфікованих коронавірусом перевищила 1000.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на дані Інституту Роберта Коха.

Згідно з ними, за останню добу у країні зафіксовано 1045 нових випадків COVID-19.

Перед цим кількість нових інфікованих, що перевищувала 1 тисячу, фіксувалася 13 травня.

За даними Інституту Коха, загальна кількість інфікованих з початку пандемії становить 213 067, померло 9175 людей (зокрема 7 за останню добу), майже 195 тисяч людей одужало.

Міністр охорони здоров’я Єнс Шпан, коментуючи на пресконференції ситуацію, запевнив, що система охорони здоров’я має достатньо потужностей, аби впоратися з такою кількістю хворих, проте сама тенденція викликає занепокоєння. При цьому він послався на досвід країн, де ситуація не настільки контрольована і вірус поширюється дуже швидко.

Читайте також: Інститут Коха не виключає, що друга хвиля COVID-19 уже почалася

"Корона – це марафон і це командна гра. Ми можемо перемогти тільки разом", - підкреслив глава МОЗ, закликавши громадян не нехтувати основними обмежувальними заходами.

За його словами, у кількох федеральних землях цими тижнями проходять свята, багато людей повертаються з відпусток, що означає підвищений ризик занесення вірусу з-за кордону. Ті, хто прибуває з інших країн, мають з минулої неділі можливість зробити безкоштовно тест в аеропортах, на вокзалах та інших пунктах перетину кордону. З наступної неділі тестування стане обов’язковим, або ж можна пред’явити негативний тест з країни, з якої людина повертається.

Водночас Шпан припустив, що збільшення кількості зареєстрованих нових інфікувань може бути пов’язане з тим, що зросла кількість тестів, яких наразі проводиться «на 100 тисяч на добу більше, ніж 3-4 тижні тому".

Читайте також: Повернення вболівальників на стадіони може стати катастрофою – ВООЗ

На запитання журналістів щодо можливого чергового локдауну міністр відповів ухильно, зауваживши, що треба зробити все, аби до цього не дійшло.

За даними Worldometer, у світі зареєстровано 19 008 420 випадків зараження коронавірусом, зокрема 711 906 летальних, одужало 12 195 313 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-