Затримані в Білорусі

Затримані в Білорусі "вагнерівці" заявили, що їхали в Латинську Америку

Укрінформ
Затримані в Білорусі 33 особи з паспортами РФ повідомили російським дипломатам, що їхали через цю країну транзитом до Латинської Америки.

Це передає Укрінформ з посиланням на слова консула посольства РФ в Білорусі Кирила Плетньова в ефірі російського ТБ (хронометраж - 27:30).

«Кожен із затриманих цілком упевнено заявив російським дипломатам, що метою в'їзду в республіку був транзитний проїзд. 25 липня всі вони мали вилетіти з аеропорту міста Мінська в Стамбул, після чого - в третю країну. Кінцевим пунктом призначення була одна з держав в латиноамериканському регіоні», - сказав дипломат.

Консул зазначив, що затримані «перебувають у не найкращій морально-психологічній формі».

Як повідомлялося, 29 липня білоруські правоохоронні органи затримали 33 осіб, серед яких були представники приватної військової компанії «Вагнер».

Читайте також: Російські "вагнеровці" пояснили свою присутність у Білорусі - хотіли оглянути собор

МЗС України отримало список затриманих у Білорусі бойовиків приватної військової компанії Вагнера і передало цей документ компетентним органам для перевірки на предмет вчинення цими особами злочинів в Україні та участі у воєнних діях.

Офіс генерального прокурора України поінформував компетентні органи Білорусі про наміри вимагати екстрадиції затриманих на її території учасників збройного конфлікту на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-