ВООЗ закликає країни не

ВООЗ закликає країни не "прикрашати" статистику щодо COVID-19

Укрінформ
ВООЗ закликає держави і уряди по всьому світу вказувати чесну статистику захворюваності COVID-19, щоб була можливість ефективно реагувати на осередки пандемії.

Про це заявив у понеділок у Женеві виконавчий директор з надзвичайних ситуацій ВООЗ Майк Райан, повідомляє Центр новин ООН.

"Зрозуміло, що жодна країна не хоче повертатися до карантину, ніхто не хоче – вже дуже великі економічні наслідки та багато інших", – заявив Райан.

За його словами, якщо мати розуміння, як відбувається поширення вірусу, і досконально вивчити хворобу, це дасть можливість приймати точкові відповідні заходи.

"Це як в нейрохірургія: коли роблять операцію на мозку, хірурги користуються мікроскопами, щоб дістатися саме туди, де криється проблема", - підкреслив представник ВООЗ.

При цьому Райан закликав не "ополчатися" на країни, які активно виявляють випадки зараження, ведуть спостереження і "прагнуть розкрити проблему". Набагато небезпечніше, якщо влада не роблять цього, а намагаються згладити або прикрасити ситуацію, щоб вона добре виглядала".

Читайте також: Південна Корея хоче стягувати плату з іноземців за лікування COVID-19

"Але в разі інфекційних захворювань, якщо ситуація виглядає благополучно", це не означає, що вона насправді благополучна. Я б хотів, щоб мій уряд говорив мені правду, чесно розповідало про реальну ситуацію і вживало заходів, щоб погасити спалах", - підкреслив виконавчий директор з надзвичайних ситуацій ВООЗ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на понеділок у світі зафіксовано 16,366 млн людей, що заразилися коронавірусом. При цьому, перші позиції займають США, Бразилія та Індія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-