У Бельгії зростає добова захворюваність на СOVID-19

У Бельгії зростає добова захворюваність на СOVID-19

Укрінформ
Попри повернення до суворіших карантинних заходів, щоденний рівень захворюваності на СOVID-19 у Бельгії продовжує зростати.

Про це повідомляє The Brussels Times.

«Середня добова кількість  нових випадків COVID-19 зросла до 255,3 у період з 16 по 21 липня, хоча ще у суботу цей показник становив 215,6, відповідно до даних медичного дослідницького інституту Sciensano. Таким чином, рівень захворюваності зріс на 71% у порівнянні з попереднім семиденним періодом, коли середня щоденна кількість захворювань складала 117 осіб», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у середу, 22 липня, було зареєстровано 534 нові випадки COVID-19, що є антирекордом від початку травня. У суботу, 26 липня, коронавірусом заразилися 528 осіб.

Читайте також: У Бельгії захворюваність на COVID-19 за тиждень зросла на 66%

Загалом від початку пандемії у Бельгії підтверджено 65 727 випадків COVID-19, з них 9821 летальний.

Зараз у бельгійських лікарнях перебувають 212 пацієнтів, у том числі 45 – у відділеннях інтенсивної терапії, 19 підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

На 27 липня заплановане засідання урядової Ради безпеки Бельгії, яка розгляне подальші заходи протидії  поширенню інфекції. На цьому етапі уряд уже запровадив обов’язковий масковий режим у громадських місцях.

Читайте також: Бельгія може повернутися до жорсткого карантину

Поліція офіційно оголосила про перехід від політики запобігання та попередження до покарання за порушення маскового режиму – за це передбачено штраф у розмірі 250 євро. За порушення, виявлені у магазинах, готелях, інших закладах їх менеджери будуть негайно оштрафовані на 750 євро.

Фото: vrt.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-