МЗС Туреччини: Франція має змінити політику щодо східного Середземномор’я

МЗС Туреччини: Франція має змінити політику щодо східного Середземномор’я

Укрінформ
МЗС Туреччини закликає Францію проводити раціональну політику щодо східного Середземномор’я через заклик ввести санкції.

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, передає власкор Укрінформу.

«Франція повинна відмовитися від манії величі і натомість повинна проводити раціональну політику, засновану на здоровому глузді. Вона повинна припинити підтримувати путчистів у Лівії, терористів у Сирії та тих, хто слідує за принципом «єдиних власників» у східному Середземномор'ї, як вона повинна вже була зрозуміти, що така політика ні до чого не привела, і не приведе», - йдеться в заяві, яку зробив речник МЗС Туреччини Хамі Аксой у відповідь на вимагу запровадження санкцій ЄС проти порушників, що діють у водах Греції та Кіпру.

Читайте також: НАТО продовжує операцію "Морський охоронець" у Середземномор’ї

В Анкарі переконані, що з кожним подібним висловлюванням, Франція продовжує втрачати неупередженість та свій шанс сприяти стабільності в регіоні.

Аксой наголосив, що кожен крок, який Туреччина робить у Східному Середземномор'ї, спрямована на захист законних прав та інтересів Туреччини та турків-кіпріотів на основі міжнародного права.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ЄС повинен реагувати на провокації у Східному Середземномор'ї та запровадити санкції проти тих, хто порушує територіальні води Греції та Кіпру. Він переконаний, що Туреччина та РФ отримують вигоду внаслідок недостатньої активності ЄС у регіоні, де важливими є питання енергетики та безпеки.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-