Немає доказів, що Росія впливала на Brexit - Джонсон

Немає доказів, що Росія впливала на Brexit - Джонсон

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відкинув припущення про те, що на голосування про вихід країни з Європейського союзу вплинуло втручання Росії.

Про це повідомляє Sky News.

"Борис Джонсон заявив перед парламентарями, що в доповіді про втручання Росії у голосування за Brexit немає жодних явних доказів", - йдеться в повідомленні.

Раніше парламентський комітет з розвідки і безпеки у своєму звіті, оприлюдненому 21 липня, назвав РФ ворожою державою, що представляє значну загрозу для Британії і Заходу на різних фронтах, і закликав розвідувальні служби розслідувати можливе втручання Росії в Brexit.

Читайте також: Британія не змогла належно відреагувати на спроби РФ втрутитися у внутрішні справи

У 50-сторінковому документі, підготовленому комітетом також міститься припущення, що міністри «"не бачили або не шукали доказів успішного втручання у демократичні процеси у Великій Британії".

Члени парламентського комітету відзначили, що не можуть точно визначити, чи успішно Кремль втручався у голосування щодо Brexit, оскільки, на їхню думку, не було навіть спроб з’ясувати це.

Як повідомлялося, наприкінці 2019 року стало відомо, що уряд Британії планує опублікувати доповідь парламентського комітету щодо втручання РФ у внутрішні справи Британії та можливого впливу Москви на результат референдуму щодо Brexit.

Читайте також: Москва намагалася вплинути на референдум щодо незалежності Шотландії 2014 року

Велика Британія вийшла з ЄС у ніч проти 1 лютого цього року. Відповідно до умов угоди про вихід, британська сторона дотримуватиметься європейського законодавства та міжнародних зобов’язань в рамках ЄС до завершення перехідного періоду, який спливає 31 грудня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-