У Росії заявляють про створення вакцини від COVID-19 військовими вірусологами

У Росії заявляють про створення вакцини від COVID-19 військовими вірусологами

Укрінформ
У Міноборони РФ заявили про готовність вакцини від COVID-19, що розробляється російськими військовими вірусологами спільно з Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені Гамалії.

Про це повідомляють «Аргументи і факти» з посиланням на першого заступника міністра оборони РФ Руслан Цалікова.

«Остаточні оцінки результатів випробувань нашими фахівцями і науковцями Національного дослідницького центру [імені Гамалії] вже зроблено. На момент виписки все без винятку добровольці, отримавши імунітет від коронавірусу, почували себе нормально. Таким чином, перша вітчизняна вакцина від нової коронавірусної інфекції готова», - заявив Цаліков.

Глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв зазначив, що масове виробництво вакцини планується почати в серпні.

Читайте також: Bloomberg: російська еліта отримала експериментальну вакцину від коронавірусу ще у квітні

Міноборони бере участь у розробці вакцини від COVID-19 разом з Національним центром епідеміології та мікробіології імені Гамалії. Військовослужбовців залучили до клінічних випробувань вакцини. Першу групу добровольців виписали зі стаціонару 15 липня, другу - 20 липня.

Як повідомляли раніше ЗМІ, ліки від коронавірусу в Росії випробовують, порушуючи етичні норми, а також, ймовірно, і існуючі закони: до досліджень залучають тих, хто залежить від свого керівництва; препарати випробовують на людях без офіційного дозволу; вчені безконтрольно випробовують препарати на собі.

Напередодні джерела агентства Bloomberg повідомили, що до експериментальної вакцини від центру Гамалії з квітня мали доступ сотні людей з політичної і бізнес-еліти Росії. МОЗ відповів, що вакцина тестувалася лише на добровольцях, офіційно включених у випробування.

фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-