У парламенті Японії створюють групу допомоги мешканцям Гонконгу

У парламенті Японії створюють групу допомоги мешканцям Гонконгу

Укрінформ
У японському парламенті до кінця місяця з'явиться міжпартійна депутатська група, покликана захищати жителів Гонконгу в умовах прийняття Китаєм закону про національну безпеку.

Про це повідомляє NHK.

«Парламентарії Японії готуються створити непартійну групу для захисту жителів Гонконгу після прийняття Китаєм закону про національну безпеку цього спеціального адміністративного району», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одним з організаторів групи, про створення якої планують оголосити 29 липня, є колишній міністр оборони Японії Накатані Ген із владної Ліберально-демократичної партії.

Читайте також: Трамп затвердив санкції проти Китаю за утиски автономії Гонконгу

Нова група прагне захистити свободу і права громадян Гонконгу, підкреслює агентство. Зокрема, її члени планують просити уряд Японії продовжити період, протягом якого мешканці Гонконгу можуть залишатися в цій країні без віз, а також полегшити вимоги для отримання робочих віз.

Як повідомлялося, 30 червня Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників ухвалив закон про забезпечення національної безпеки в Гонконгу. Відповідно до закону, центральна влада КНР створить в цьому адміністративному районі спеціальні органи держбезпеки, на які не поширюватиметься юрисдикція влади Гонконгу.

Читайте також: NYT планує перевести працівників із Гонконгу до Сеула через новий китайський закон

Низка країн розкритикувала це рішення Пекіна, стверджуючи, що прийняття такого закону порушує принцип "одна країна - дві системи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-