Голова ОБСЄ заявляє про необхідність переговорів між Азербайджаном і Вірменією

Голова ОБСЄ заявляє про необхідність переговорів між Азербайджаном і Вірменією

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, прем’єр-міністр Албанії Еді Рама закликав Азербайджан та Вірменію припинити обстріли на спільному кордоні та "якнайшвидше відновити змістовні переговори".

Відповідну заяву поширило Албанське головування в ОБСЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я глибоко занепокоєний зростанням насильства, яке ми спостерігаємо на кордоні між Вірменією та Азербайджаном, і закликаю негайно повернутися до режиму припинення вогню, поки не сталося нових смертей", - заявив Рама.

За його словами, співголови Мінської групи ОБСЄ та особистий представник чинного голови Анджей Каспжик перебувають у тісному контакті зі сторонами, намагаючись відновити стабільність ситуації.

Читайте також: Азербайджан заявляє про загибель свого генерала у сутичках на кордоні з Вірменією

"Прямий канал спілкування був установлений вірменськими та азербайджанськими лідерами на зустрічі у Відні під егідою співголів Мінської групи у березні 2019 року. Рама висловив сподівання, що такі механізми можуть бути використані для деескалації ситуації", - йдеться у заяві.

Наголошуючи на свої підтримці Мінського процесу, чинний голова ОБСЄ закликав Азербайджан та Вірменію "якнайшвидше відновити змістовні переговори".

Читайте також: Генсек ООН закликав Баку та Єреван припинити ескалацію

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 липня Вірменія та Азербайджан повідомили про збройні інциденти на спільному кордоні із застосуванням важкого озброєння, які призвели до людських втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-