Трамп вперше підтвердив кібератаку на російську

Трамп вперше підтвердив кібератаку на російську "фабрику тролів" - журналіст

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вперше підтвердив факт кібератаки на російське Агентство інтернет-досліджень, яке ще називають "фабрикою тролів".

Про це повідомив оглядач The Washington Post Марк Тіссен, який взяв у Трампа інтерв'ю цього тижня.

«Під час інтерв'ю в Овальному кабінеті на цьому тижні президент Трамп вперше визнав, що у 2018 році він санкціонував приховану кібератаку щодо російського Агентства інтернет-досліджень», - зазначив Тіссен.

За його словами, на запитання, чи здійснювалася кібератака щодо російської «фабрики тролів», Трамп відповів: «Вірно».

За словами глави Білого дому, даючи розпорядження про кібератаку, він діяв на основі інформації про втручання Росії в американські вибори.

"Послухайте, ми зупинили це", - наголосив президент.

Про кібератаку з боку американських служб раніше повідомляло видання The Post, але досі Трамп її офіційно не підтверджував.

Читайте також: Трамп скасував ув'язнення для Роджера Стоуна, засудженого у "російській" справі

Високопоставлені чиновники США також підтвердили, що кібератака сталася і була ефективною, що призвело до відключення так званої «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі.

Як повідомлялося, Агентство інтернет-розслідувань із Санкт-Петербурга вважають однією з компаній, які впливають на громадську думку в соціальних мережах в інтересах Кремля.

Розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера виявило спроби російської влади втрутитись у вибори президента США 2016 року, але не змогло довести змову передвиборчого штабу Трампа з РФ.

Влада РФ заперечує своє втручання в американські вибори.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-