Австрія розглядає дві версії вбивства чеченського блогера Умарова

Австрія розглядає дві версії вбивства чеченського блогера Умарова

Укрінформ
Поліція в Австрії розглядає дві версії загибелі 4 липня у Відні чеченського блогера, громадянина Росії Маміхана Умарова.

Наразі йдеться або про побутову сварку, або про замовне вбивство, передає "Радіо Свобода".

За підозрою в злочині раніше були затримані двоє вихідців із російського регіону Чечня. Вони будуть під вартою приблизно до 20 липня.

Умаров і підозрювані у вбивстві є колишніми біженцями. У різний час усі троє цього статусу були позбавлені та подали скарги, які зараз розглядаються.

Читайте також: Глава МВС Австрії обіцяє знайти замовників убивства чеченського блогера Умарова

Нагадаємо: Маміхан Умаров в інтернеті був відомий як Анзор із Відня. Він критикував чеченську владу і лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Як повідомлялося, він був застрелений біля Відня в суботу. В Австрії Умаров проживав з 2005 року. Він був колишнім співробітником шаріатської держбезпеки невизнаної Чеченської республіки Ічкерія та різко критикував Рамзана Кадирова, неодноразово заявляв про нібито причетність російських спецслужб до вбивств у Європі колишніх чеченських бійців за незалежність.

Читайте також: Вбивство свідка у справі Окуєвої: австрійські ЗМІ розповіли подробиці

Читайте також: Вбивство свідка у справі Окуєвої: австрійські ЗМІ розповіли подробиці

Окрім того, ексдепутат ВР Ігор Мосійчук повідомив, що Маміхан Умаров проходив свідком у справі про вбивство в Україні Аміни Окуєвої, а також замахів на її чоловіка Адама Осмаєва та самого Мосійчука.

Фото: pravda.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-