Пандемія привела до зменшення кількості мігрантів і біженців - ООН

Пандемія привела до зменшення кількості мігрантів і біженців - ООН

Укрінформ
Пандемія COVID-19 привела до зменшення кількості мігрантів і біженців у світі.

Про це повідомив представник Управління верховного комісара ООН з питань біженців в Україні Пабло Матеу в ефірі програми «Насправді: Світ» телеканалу «Дім».

Зокрема, коментуючи озвучені ведучою програми Тетяною Поповою цифри, що з 2017 року кількість мігрантів у світі зросла на 14 млн - до 272 млн, і що ООН також зафіксувала 79,5 млн біженців, Матеу сказав: «Ймовірно, якби не було пандемії COVID-19, ми побачили б збільшення кількості людей, яким довелося покинути свої домівки. На жаль, пандемія COVID-19 привела до певних обмежень пересування людей, у тому числі тих, хто може приїхати в країну».

Читайте також: Україна в ООН: Радбез має діяти жорстко, аби не бути безсилим проти агресії Росії

Таким чином, за його прогнозами, до 2020 року буде невелике зростання кількості людей, які були змушені тікати. Просто тому, сказав Матеу, що "були певні обмеження як усередині, так і зовні, щодо того, хто може пересуватися, а хто - подорожувати". Він нагадав, що в більшості країн запроваджені обмеження на в'їзд, навіть як туриста. «Тож, ми, ймовірно, побачимо невелике збільшення мігрантів, або навіть не побачимо взагалі в 2020 році», - додав представник ООН.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на 9 липня виявлено 12 196 922 випадки зараження коронавірусом, з них 552 771 смертельний, одужали 7 093 763 пацієнти.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-