США хочуть найближчим часом провести переговори з РФ про скорочення озброєнь

США хочуть найближчим часом провести переговори з РФ про скорочення озброєнь

Укрінформ
США планують через кілька тижнів провести переговори на експертному рівні з Росією щодо укладення нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, який замінить СНО-3.

Про це під час онлайн-виступу на Вашингтонському форумі європейської безпеки повідомив спецпосланець президента США з питань контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюся, наступний раунд переговорів з Росією на рівні технічних експертів відбудеться за кілька тижнів", - заявив Біллінгслі.

За його словами, не виключається, що до дискусії долучиться й Китай. Оприлюднивши ініціативу Вашингтона залучити цю державу до процесу укладення нової угоди про скорочення "небезпечного й дестабілізуючого" ядерного арсеналу, дипломат висловив сподівання, що Пекін проявляє ознаки готовності до дискусії. Раніше китайська сторона відмовлялася брати участь у цьому форматі.

Читайте також: США вважають, що нова угода щодо ядерних озброєнь має бути тристоронньою

"Це можна сформулювати так, що ми ведемо попередні переговори (з представниками КНР – ред.)", - зазначив Біллінгслі.

Нагадаємо, перша зустріч у форматі США - Росія щодо нової угоди про скорочення стратегічних наступальних озброєнь відбулася 22 червня в Відні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-