В Японії досліджують застосування двох препаратів для лікування COVID-19

В Японії досліджують застосування двох препаратів для лікування COVID-19

Укрінформ
У Японії проводять клінічні дослідження ефективності двох препаратів при лікуванні COVID-19.

Про це повідомляє NHK World.

"Симптоми 10 з 11 пацієнтів, заражених вірусом COVID-19, ослабли після прийому препарату для лікування панкреатиту Futhan в поєднанні з протигрипозним препаратом Avigan", - розповіли дослідники з Токійського університету.

Група вчених застосовувала одночасно препарати Futhan і Avigan на 11 пацієнтів, що страждають від сильної пневмонії, у квітні. Futhan зазвичай використовується під час лікування гострого панкреатиту, а також при інших захворюваннях, які викликають утворення згустків крові в різних частинах організму людини.

Читайте також: Вчені не виявили у іспанців колективного імунітету до коронавірусу

Один з пацієнтів, 75-річний чоловік, який був підключений до апарату ШВЛ, помер. Однак у десяти інших пацієнтів у віці від 36 років до 71 року було відзначено поліпшення стану. Сім пацієнтів, які були підключені до ЭКМО або ШВЛ, могли самостійно дихати місяць.

Клінічні дослідження проводяться в лікарні Токійського університету та інших медичних закладах Японії з метою підтвердити безпечність та ефективність препарату Futhan при лікуванні пацієнтів, заражених COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-