Радбез ООН схвалив глобальне припинення вогню на час пандемії

Радбез ООН схвалив глобальне припинення вогню на час пандемії

Резолюція
Укрінформ
Рада Безпеки ООН затвердила резолюцію, що передбачає негайне припинення вогню в усіх збройних конфліктах (у тому числі на Донбасі) та забезпечення гуманітарної й медичної допомоги в період пандемії COVID-19.

Про це повідомив у Facebook у середу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Через 100 днів після заклику Генсекретаря ООН до глобального припинення вогню на час пандемії COVID-19 Радбез сьогодні нарешті схвалив довгоочікувану резолюцію", - написав український дипломат.

У документі, зокрема, йдеться про "загальне та негайне припинення бойових дій" в усіх конфліктних ситуаціях та міститься заклик до всіх сторін збройних конфліктів "негайно розпочати тривалу гуманітарну паузу принаймні впродовж 90 днів".

Читайте також: Країни, які обирали непостійних членів Радбезу ООН, є партнерами України – Зеленський

Як підкреслюється в резолюції, це має сприяти безпечній й безперебійній доставці гуманітарної й медичної допомоги відповідно до міжнародного права, у тому числі міжнародного гуманітарного права та права біженців.

Україна неодноразово висловлювала підтримку ініціативі Генерального секретаря ООН та зусиллям міжнародної спільноти щодо глобального припинення вогню під час пандемії COVID-19. При цьому, російська сторона намагалася маніпулювати цією ініціативою й заявляла, що для цього потрібно спочатку зняти всі міжнародні санкції, зокрема запроваджені проти РФ через агресію на Донбасі та окупацію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-