Китай остаточно ухвалив скандальний закон про нацбезпеку в Гонконзі — ЗМІ

Китай остаточно ухвалив скандальний закон про нацбезпеку в Гонконзі — ЗМІ

Укрінформ
Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників, який здійснює законодавчу владу, прийняв закон про забезпечення національної безпеки в Гонконзі.

Про це повідомляє газета South China Morning Post (SCMP) з посиланням на джерела.

За даними SCMP, закон був схвалений одноголосно 162 членами комітету упродовж 15 хвилин після початку засідання. Передбачається, що він набере чинності 1 липня.

Та ж інформація з'явилася і в телерадіомовної компанії RTHK.

Читайте також: Сльозогінний газ і арешти – у Гонконгу знову протестують

Як повідомлялося, Всекитайські збори народних представників ухвалили 28 травня закон про національну безпеку Гонконгу в обхід місцевого законодавчого органу Гонконгу. Завдяки закону китайська влада зможе в обхід місцевого уряду карати за дії, які у Пекіні розцінюватимуть як такі, що загрожують національній безпеці та підривають державну владу в Гонконгу.

Ухвалення цього закону розкритикували у ЄС, Великій Британії, США та інших країнах. Зокрема, владу Китаю звинувачують у порушенні зобов'язань щодо Гонконгу, взятих у рамках китайсько-британської угоди про передачу цієї території КНР. Також у США заявили, що почнуть позбавляти Гонконг привілейованого статусу, оскільки він перестав бути відокремленою складовою КНР.

Фото: Anthony Kwan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-