Донорський марафон зібрав понад €6 мільярдів на вакцину проти коронавірусу

Донорський марафон зібрав понад €6 мільярдів на вакцину проти коронавірусу

Відео
Укрінформ
Віртуальна донорська конференція-марафон "Глобальна мета – об’єднайтесь заради нашого майбутнього", яка відбулася 27 червня, зібрала понад 6 мільярдів євро на розробку вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму Twitter.

"Щойно отримала інформацію, що ми зібрали неймовірну суму грошей, це фантастично! €6,15 млрд!! Велике, велике спасибі всім, хто зробив свій внесок!", - заявила фон дер Ляєн у короткому відео до допису.

За її словами, цей дивовижний марафон став «зворушливим та значущим момент єдності між громадянами, урядами, благодійниками, організаціями з охорони здоров’я та лідерами бізнесу». Фон дер Ляєн відзначила, що окрім величезної суми надбанням марафону став заряд оптимізму та підтримки, і пообіцяла, що Єврокомісія зробить все для подолання пандемії задля спільного блага.

Читайте також: Німеччина виділить ще €383 мільйони на боротьбу з пандемією

На початку марафону фон дер Ляєн повідомила, що 4,9 мільярда євро вносить Team Europe з Європейським інвестиційним банком як головним донором.

Нагадаємо: відеоконференція стала продовженням донорської конференції ЄС «Coronavirus Global Response», яка відбулася 4 травня. Тоді вдалося зібрати майже 10 млрд євро. Але, як підкреслила очільниця ЄК, потрібно набагато більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-