США і ЄС започаткують платформу для протидії впливу Китаю

США і ЄС започаткують платформу для протидії впливу Китаю

Укрінформ
Сполучені Штати прийняли пропозицію Європейського Союзу щодо створення нової міжнародної платформи протидії китайському впливу під назвою "Діалог США-ЄС з питань Китаю".

Про це заявив державний секретар США Майкл Помпео під час прямого включення, проведеного під егідою Брюссельського форуму, організованого Німецьким Фондом Маршалла, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я радий повідомити, що Сполучені Штати прийняли пропозицію високого представника ЄС Борреля щодо започаткування Діалогу США-ЄС з питань Китаю", - наголосив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Трамп намагався отримати підтримку Китаю, щоб перемогти на наступних виборах - Болтон

Він уточнив, що це буде новий механізм для обговорення занепокоєнь щодо китайської загрози для Заходу. Важливою частиною цього процесу стане обмін розвідувальною інформацією "з метою збереження демократії та свободи, які Комуністична партія Китаю (КПК) хоче підірвати".

"Між свободою та авторитаризмом не може бути компромісу", - наголосив держсекретар США.

Очікується, що Помпео вже за кілька тижнів вирушить до Європи, щоб узяти участь у перших зустрічах, де будуть обговорені головні завдання нового міжнародного формату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-