У Німеччині заборонили екстремістське угрупування Nordadler

У Німеччині заборонили екстремістське угрупування Nordadler

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ ФРН заборонило діяльність правоекстремістського угруповання Nordadler ( «Північний орел»).

Про це написав у Twitter речник відомства Стів Альтер.

"Федеральний міністр внутрішніх справ Зейгофер заборонив правоекстремістське об'єднання Nordadler. Воно переважно діє в інтернеті", - йдеться у дописі.

Речнив МВС уточнив, що німецька поліція з самого ранку провела в чотирьох федеральних землях рейди у зв'язку з діяльністю членів цього ультраправого угруповання. Зокрема, рейди проведено в землях Північний Рейн-Вестфалія, Саксонія, Бранденбург та Нижня Саксонія.

Читайте також: У Португалії розгортається інформаційна спецоперація РФ проти України – InformNapalm

За даними МВС, угруповання сповідує націонал-соціалістичну ідеологію, антисемітизм, ідеї Адольфа Гітлера, використовує символіку нацистського режиму; воно також діє під назвами Völkische Revolution, Völkische Jugend, Völkische Gemeinschaft і Völkische Renaissance. Члени групи мають плани створення в сільській місцевості комун з «національно-соціалістичним врегулюванням».

Це вже 20-та за рахунком заборона угруповання правоекстремістського спрямування з боку МВС.

Як повідомлялося, минулого тижня Бундестаг ухвалив Закон проти мови ненависті, цькування та поширення правоекстремістських ідей в інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-