Трамп має намір наполовину скоротити контингент США в Німеччині

Трамп має намір наполовину скоротити контингент США в Німеччині

Укрінформ
Президент США  Дональд Трамп заявив про намір залишити приблизно 25 тисяч американських військових у Німеччині з нинішнього 50-тисячного контингенту в цій країні на тлі критики щодо послаблення ролі США як глобального лідера.

Про це він сказав у понеділок в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зменшимо цю кількість до 25 тисяч військових", - зауважив Трамп, коментуючи наміри скоротити присутність американського контингенту в Німеччині.

Читайте також: У Німеччині критикують можливе виведення військ США

Водночас, президент підкреслив, що отримує несправедливі звинувачення на свою адресу, що нібито таким чином підігрує росіянам.

"Чому Німеччина сплачує Росії мільярди доларів за енергоресурси, а потім нам потрібно захищати Німеччину від Росії?" – запитав глава Білого дому. У цьому зв'язку він підкреслив, що "так це не працює".

Читайте також: Трамп оголосив про кінець "ери нескінченних воєн" для США

Трамп також зауважив, що Німеччина ухиляється від сплати внесків на оборону роками і винна Північноатлантичному альянсу мільярди доларів.

Нагадаємо: за спільною домовленістю країни НАТО погодилися витрачати на оборону щонайменше 2% від свого ВВП. Німеччина наразі забезпечує 1,36%, однак обіцяє поступово збільшити свою участь.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-