Україна допомогла Грузії затримати кілера для журналіста

Україна допомогла Грузії затримати кілера для журналіста

Укрінформ
Україна допомогла Грузії розкрити підготовлюване вбивство журналіста Георгія Габунія, який рік тому у прямому ефірі на телебаченні виступив з нецензурним зверненням до президента РФ.

Про це повідомив генеральний директор телеканалу Мтаварі Ніка Гварамія.

Він заявив, що ліквідація Габунії начебто планувалася за наказом Рамзана Кадирова. У Тбілісі Габунія кілька місяців був під наглядом якоїсь спецгрупи – кілька людей стежили за пересуваннями журналіста, а потім у справу нібито мав бути залучений найманий вбивця.

"Контртерористична служба затримала громадянина Росії Васамбека Бадрі Бокова, народженого в Інгушетії..., 21 грудня 1982 року. Офіційною причиною його арешту є не те, про що вам треба говорити зараз. Наскільки я знаю, його затримали з інших причин. Українським правоохоронним органам стало відомо, що він планує ліквідувати Георгія Габунію за наказом чеченського лідера Рамзана Кадирова", - сказав Гварамія, пославшись на джерела в антитерористичній службі.

Читайте також: У Грузії можуть перенести парламентські вибори в разі другої хвилі коронавіруса

Гендиректор Мтаварі закликав грузинські та українські правоохоронні органи оприлюднити якомога більше інформації про плановану ліквідацію Габунії.

Відзначається, що громадянина Росії Васамбека Бокова, відомого як Ахмед, затримали 12 червня у Тбілісі під час спецоперації у справі щодо фальсифікації документів.

Нагадаємо: на початку липня 2019 грузинський опозиційний телеканал став фігурантом політичного скандалу між Росією і Грузією. 7 липня ведучий авторської програми «P. S.» Георгій Габунія російською мовою звернувся до президента Росії Володимиру Путіна і нецензурно облаяв його. Влада країни засудила його висловлювання.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-