Берлін розкритикував можливе посилення санкцій проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Берлін розкритикував можливе посилення санкцій проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Укрінформ
Посилення санкцій США проти газопроводу Nord Stream 2 стане серйозним зазіханням на європейську енергетичну безпеку і суверенітет ЄС, вважає МЗС Німеччини.

Про це повідомляє DW.

«Уряд Німеччини висловлює стурбованість у зв'язку з планами адміністрації США розширити санкції щодо будівництва газопроводу «Північний потік – 2». У Берліні «із жалем ознайомилися» з ініціативою сенаторів США», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за словами джерела в МЗС ФРН, нові санкції означатимуть серйозне зазіхання на європейську енергетичну безпеку і суверенітет ЄС.

Читайте також: Стало відомо, як Конгрес США хоче розширити санкції проти Nord Stream 2

Раніше німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung повідомила про критичне ставлення в Берліні до наміру США ввести нові санкції, покликані перешкодити завершенню будівництва Nord Stream 2.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня двопартійна група сенаторів у Конгресі США представила на розгляд законопроєкт, який пропонує нові санкції проти російського газопроводу Nord Stream 2.

Читайте також: Конгресмени закликали Помпео поквапитися із санкціями проти Nord Stream 2

Документ передбачає застосування санкцій як до суден, залучених до прокладання труб, так і до компаній, котрі надають страхові послуги, портове обладнання або послуги зі швартування. Зрештою, санкції стосуватимуться будь-якої компанії, котра буде забезпечувати сертифікацію, необхідну для запуску Nord Stream 2.

Для набуття чинності законопроєкт має бути ухвалений обома палатами Конгресу США і підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-