Єврокомісія продовжує обмеження на

Єврокомісія продовжує обмеження на "несуттєві" подорожі у ЄС до кінця червня

Укрінформ
Єврокомісія рекомендує країнам Шенгенської зони і асоційованим Шенгенським країнам розпочати поступове та скоординоване скасування обмежень на «несуттєві» подорожі (туристичні або такі, що не пов’язані із професійною необхідністю) після 30 червня.

Про це у четвер під час віртуальної пресконференції у Брюсселі заявила єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що внутрішні кордони в ЄС мають бути відкриті ... до кінця місяця. Це пов’язано з тим, що у всіх країнах вживаються схожі застережні та обмежувальні заходи, що робить це можливим. Після цього ми пропонуємо чіткий та гнучкий підхід до скасування обмежень на подорожі до ЄС починаючи з 1 липня. Міжнародні подорожі мають ключове значення для туризму й бізнесу, вони є важливими для об'єднання родин та друзів. При цьому ми маємо залишатися обережними», - наголосила єврокомісар.

Вона наголосила, що Єврокомісія буде розглядати пропозиції щодо скасування обмежень на подорожі для третіх країн, в яких епідеміологічна ситуація є не гіршою або кращою, ніж у середньому у країнах ЄС, а умови для подорожей дозволятимуть дотримуватися необхідних обмежувальних заходів. Ще однією умовою є рівний підхід, тобто, якщо Євросоюз дозволяє в’їзд для громадян третьої країни, то така країна має дозволити в’їзд на свою територію для громадян ЄС.

Єврокомісія спільно із країнами-членами буде формувати перелік країн, для громадян яких будуть відкриватися кордони Євросоюзу.

«Ми сподіваємося, що цей перелік буде розширюватися й розширюватися. Ми запрошуємо країни-члени брати активну участь у прийнятті таких рішень на основі рекомендацій ВООЗ та Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності ECDC. Європейська комісія буде виступати у цьому рівноправним партнером та координуватиме такі зусилля», - зауважила Йоханссон.

Читайте також: Німеччина обмежила подорожі за межі ЄС до кінця літа

Вона окремо наголосила, що скасування обмежень на в’їзд до ЄС для громадян третіх країн може бути можливим лише після повного відкриття внутрішніх кордонів в межах Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, до "несуттєвих" подорожей за погодженими в ЄС правилами належать поїздки, що не мають крайньої потреби або не пов'язані із професійною діяльністю. Такі обмеження прийняті на рівні національних урядів та в координації з Єврокомісією. Ці правила містять ряд винятків, наприклад для "транскордонних" працівників, особливо залучених до системи охорони здоров'я, для водіїв, для членів офіційних делегацій, дипломатів тощо. Винятки стосуються також сезонних працівників, які за погодженням з країнами-членами беруть участь у збиранні врожаю та допомагають забезпечувати європейські торгівельні мережі продуктами харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-