Франція заявила про ліквідацію ватажка Аль-Каїди на півночі Малі

Франція заявила про ліквідацію ватажка Аль-Каїди на півночі Малі

Укрінформ
Французькі військові спільно з партнерами на півночі Малі ліквідували ватажка терористичної організації Аль-Каїда в Ісламському Магрибі Абдельмалека Друкдела, який знаходився у міжнародному розшуку з 2007 року

Про це у Twitter повідомила міністр оборони Франції Флоранс Парлі.

"3 червня французькі збройні сили за підтримки своїх партнерів під час операції на півночі Малі нейтралізували еміра Аль-Каїди в Ісламському Магрібі (AQMI), Абдельмалека Друкдела та кількох його наближених", - йдеться у дописі.

Французький міністр додала, що «ця важлива боротьба за мир та стабільність у регіоні щойно мала великий успіх». Вона також подякувала усім, хто брав у цій "зухвалій операції, яка жорстко вразила терористичні угруповання" на півночі Африки.

"Наші сили у співпраці зі своїми партнерами по G5 Sahel продовжуватимуть їх невпинно відстежувати", - зазначила Флоранс Парлі, нагадавши, що 19 травня французьким військовим також вдалося узяти в полон Мохамеда ель Мрабата, одного з ватажків ІДІЛ у цьому регіоні.

Читайте також: Штати знищили ватажка Аль-Каїди в Ємені — ЗМІ

Операція пройшла на півночі Малі, уточнила вона.

Парлі також повідомила, що в ході спецоперації 19 травня французькі збройні сили захопили "ветерана джихаду і важливого члена ІДІЛ у Великій Сахарі" Мохаммеда ель-Мрабата.

Нагадаємо: Абдельмалек Друкдель був включений в перелік міжнародного розшуку 27 серпня 2007 року відповідно до пунктів 1 і 12 резолюції 1735 (2006) як особа, пов'язана з Організацією «Аль-Каїда» в країнах ісламського Магрибу (QDe.014), за «участь у фінансуванні, плануванні, сприянні, підготовці або вчиненні актів або діяльності у зв'язку з цією організацією, під її ім'ям, від її імені або на її підтримку».

Друкдель, відомий також як Абу Моссааб Абдельуадуд, є «еміром» терористичної організації «Аль-Каїда» в країнах ісламського Магрибу, яка раніше була відома як Салафістська група проповіді і джихаду (СГПД). Він очолив СГПД в середині 2004 року. Друкдель виготовляв вибухові пристрої, в результаті підриву яких в громадських місцях загинули сотні цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-