Трюдо долучився до протесту проти поліційного расизму в Оттаві

Трюдо долучився до протесту проти поліційного расизму в Оттаві

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо долучився до протесту проти направленого на чорношкірих расизму, який відбувся в Оттаві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кількатисячний мітинг розпочався біля парламенту Канаду, де до нього без попередження приєднався прем’єр-міністр. У супроводі охорони та вдягнутий у чорну маску він разом з іншими учасниками простояв у мовчанні на одному коліні близько дев’яти хвилин — саме стільки часу поліціянт у Міннеаполісі стояв на шиї Джорджа Флойда, поки він не помер.

Читайте також: У французькому Лілі поліція розігнала маніфестацію проти расизму

Під час виступів темношкірих активістів Трюдо також аплодував.

Разом із главою уряду участь у мітингу взяв також міністр у справах родини Ахмед Хусен, який походить із Сомалі та неодноразово розповідав про випадки расизму, з якими стикнувся в Канаді.

Читайте також: У Міннеаполісі в останню путь провели Джорджа Флойда

Після виступів біля парламенту учасники мітингу пройшли маршем до монумента прав людини, де мирно розійшлися. Організатори роздавали учасникам мітингу воду та закликали максимально дотримуватися дистанції один між одним.

Додамо, що окрім мітингу в Оттаві, подібні мирні масові протести пройшли сьогодні й у й щонайменше десятку інших міст Канади. 

Фото: twitter.com/CBCAdrianH

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-