Головний епідеміолог Швеції вважає, що країна вибрала правильну стратегію боротьби COVID-19

Головний епідеміолог Швеції вважає, що країна вибрала правильну стратегію боротьби COVID-19

Укрінформ
Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл, який напередодні визнав, що пандемія COVID-19 забрала занадто багато життів у країні, все ж наполягає, що шведська стратегія щодо коронавірусу була правильною.

Про це повідомляє The Local із посиланням на виступ Тегнелла.

«В новинах стало відомо, що я і ми в Агентстві громадської охорони здоров'я вважаємо, що використана нами стратегія була неправильною і повинна бути радикально змінена. Це зовсім не так. Ми як і раніше вважаємо, що стратегія добра, але завжди є можливість поліпшення, ви завжди можете зробити це краще. Особисто я думаю, що було б досить дивно, якби хтось відповів інакше на таке питання. Завжди можна зробити щось краще», - наголосив головний епідеміолог Швеції.

Тегнелл наголосив, що Агентство громадської охорони здоров'я Швеції, яке він очолює та яке відповідальне за протидію пандемії, «усе ще впевнене у своїй стратегії, але постійно отримує нову інформацію про вірус і оцінює використовувані методи».

Раніше Тегнелл в інтерв’ю для Sveriges Radio заявив, що якби Швеція «знову зіткнулася з тією ж хворобою, точно знаючи те, що ми знаємо про неї сьогодні, я думаю, ми б зупинились на чомусь середньому між тим, що зробила Швеція, і тим, що зробила решта світу». А також додав, що пандемія «забрала занадто багато життів».

Читайте також: Бельгія ще більше послаблює карантин - відкриває кафе і ресторани

Швеція була однією з небагатьох країн, яка не запровадила жорсткий карантин під час епідемії коронавірусу. Національна стратегія полягала у формуванні колективного імунітету, поки не з'явиться необхідна вакцина.

Загалом у Швеції від коронавірусу померло понад 4 тисячі людей. Щоденний приріст хворих становить близько 50 людей.

Фото: Anders Wiklund/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-