Протести в США: У Вашингтоні продовжили комендантську годину

Протести в США: У Вашингтоні продовжили комендантську годину

Укрінформ
Мер Вашингтона Мюріель Боузер продовжила в місті комендантську годину.

Про це вона повідомила в Twitter.

За її словами, він буде діяти з 23:00 середи, 3 червня, до 06:00 четверга за місцевим часом (з 18:00 4 червня по 01:00 5 червня за київським часом). Причиною стали заворушення під час протестів, що почалися після смерті афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні.

"Я повинна скористатися своїми повноваженнями, щоб продовжити, але скоротити введення комендантської години з тим, щоб забезпечити безпеку людей і майна в окрузі Колумбія", — сказала мер.

Комендантську годину діяв у Вашингтоні з 1 червня, однак починався о 19:00 за місцевим часом. Начальник поліції Пітер Ньюшам заявив, що це дуже ефективно знизило рівень насильства.

Читайте також: Протести в США: глава Пентагону проти ініціативи Трампа ввести війська

Як повідомлялося, у Сполучених Штатах під час протестів і заворушень, що тривають вже тиждень, загинули щонайменше 13 людей.

Комендантську годину ввели мінімум в 40 містах, а для боротьби з погромами влада залучила Національну гвардію.

Читайте також: Протести у США: до Вашингтона відправили близько 1,6 тисячі військових

Протести спалахнули після загибелі Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня. Поліціянти затримали його при спробі розплатитися в магазині купюрою, яку продавці вважали фальшивою. Один з офіцерів притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, після чого Флойд незабаром помер.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-