Париж уважно вивчає указ Путіна про використання ядерної зброї

Париж уважно вивчає указ Путіна про використання ядерної зброї

Укрінформ
Франція уважно відслідковує запровадження у Росії нових засад державної політики у сфері ядерного стримування.

Про це заявило у середу Міністерство Європи та закордонних справ країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ознайомилися із оприлюдненим учора указом президента Путіна про ядерне стримування. Ми його уважно аналізуємо", - заявили у французькому МЗС.

Як наголошується, офіційний Париж виступає за продовження діалогу між державами у форматі Р5, які володіють ядерною зброєю, щодо основоположних доктрин у цій сфері, включаючи Францію, Велику Британію, США, Росію та Китай.

Читайте також: Поки ядерна зброя існує, НАТО залишатиметься ядерним Альянсом - Столтенберг

"Ці зусилля сприяють підвищенню прозорості й взаємної довіри між ними (країнами Р5 – ред.) і тому є значущими для збереження колективної безпеки та зменшення стратегічних ризиків", - наголосили у французькому зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, 2 червня президент РФ Володимир Путін підписав указ про засади державної політики у сфері ядерного стримування. Відзначається, що стримування відбуватиметься за рахунок "усієї військової потужності країни, у тому числі ядерної зброї".

В указі, серед іншого, прописані умови застосування ядерної зброї. Згідно з ними, Росія, зокрема, зможе застосувати ядерну зброю в разі: надходження достовірної інформації про старт балістичних ракет, які атакують територію РФ або її союзників; застосування противником ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження проти Росії або її союзників; агресії проти Росії за допомогою звичайної зброї, коли під загрозу поставлено існування держави. Рішення про використання ядерної зброї приймає президент РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-