Австрія відкриває кордони з усіма сусідами, крім Італії

Австрія відкриває кордони з усіма сусідами, крім Італії

Укрінформ
Уряд Австрії прийняв рішення про скасування введеного через COVID-19 контролю на кордонах з усіма своїми сусідами, крім Італії.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, з 4 червня на кордонах Австрії з Німеччиною, Ліхтенштейном, Швейцарією, Словаччиною, Словенією, Угорщиною та Чехією вже не буде вимоги про надання довідки з негативним тестом на COVID-19 або ж відправлення під двотижневий карантин.

"Як перший крок сьогодні ми прийняли рішення про відкриття кордонів з нашими безпосередніми сусідами - Німеччиною, Ліхтенштейном, Швейцарією, Словаччиною, Словенією, Чехією та Угорщиною. Наша ціль також – відкриття кордону з Італією, як тільки це дозволятимуть цифри", - заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг після засідання Ради міністрів у середу.

За його словами, в Австрії в останні тижні відбулося вже декілька етапів пом’якшення обмежень, вжитих для боротьби з поширенням коронавірусу, і тепер настав час вжити і "зовнішні кроки з відкриття". Він наголосив на важливості для громадян мати можливість здійснення поїздок за кордон – як із метою відпустки, так і для відвідування родичів чи у бізнес-цілях.

При цьому, очільник МЗС Австрії закликав громадян зберігати здоровий глузд та самовідповідальність під час здійснення поїздок за кордон.

Читайте також: Італія відкривається для європейських туристів

Як відомо, раніше Австрія ввела заборону на приземлення на своїй території пасажирських літаків з низки країни, у тому числі з України. Наразі ця заборона діє до 14 червня.

За даними Worldometer, станом на середину дня 3 червня у світі зафіксовано 6 479 493 випадки коронавірусу, з них 383 015 летальних, одужала 3 085 381 особа.

Фото: diepresse.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-