У Франції за добу померли 57 пацієнтів із COVID-19

У Франції за добу померли 57 пацієнтів із COVID-19

Укрінформ
У Франції з початку пандемії кількість виявлених інфікованих перевищила 151 тисячу. Вилікувалося від COVID-19 понад 68 тис. людей.

Такі дані, станом на 30 травня, оприлюднило Національне агентство громадського здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

З початку пандемії у Франції зафіксовано 151 496 випадків інфікування коронавірусом; 68 268 людей одужали та виписані з лікарень; 28 771 особа померла від COVID-19; 1 325 пацієнтів залишаються в реанімації.

За попередню добу від COVID-19 одужали та виписані з лікарень 486 осіб; госпіталізовано – 227; виявлено 1 828 нових інфікованих; летальних випадків сталося 57.

У Франції з 2 червня розпочнеться другий етап виконання національної стратегії виходу з режиму карантину.

Читайте також: Бельгійцям дозволили після карантину відвідувати родичів у сусідніх країнах

З наступного вівторка будуть скасовані усі обмеження подорожувати територією Франції; у регіонах із «зеленим» рівнем епідеміологічного ризику відновлять роботу бари і ресторани (нині на території метрополії «оранжевою» зоною залишається лише регіон Парижа та навколо столиці – там буде дозволено приймати відвідувачів лише на літніх терасах); відновлять навчальний процес більшість освітніх закладів (університети залишатимуться на дистанційній формі навчання); у «зелених» зонах відкриються музеї і театри (за виключенням кінотеатрів), парки, спортивні зали і басейни, туристичні кемпінги.

Носіння захисних масок залишатиметься обов'язковим у громадському транспорті.

Рішення про проведення масових спортивних змагань, інших зібрань буде розглядатися після 21 червня.

Окрім цього, залишатиметься обмеження до 10 осіб на публічні зібрання громадян.

Читайте також: У Франції пояснили різке збільшення випадків COVID-19

З наступного тижня у країні також буде запроваджений мобільний додаток StopCov відслідковування переміщення і контактів інфікованих на коронавірус.

Обмеження на перетин внутрішніх кордонів між Францією та сусідніми країнами діятимуть до 15 червня. Саме у цей день Єврокомісія має розглянути рішення про повне або часткове відкриття зовнішніх кордонів ЄС.

Поступовий вихід із карантину у Франції проходить в умовах запровадженого до 10 липня надзвичайного санітарного стану.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-