Уряд Бельгії підготував додаткові заходи для підтримки людей та бізнесу

Уряд Бельгії підготував додаткові заходи для підтримки людей та бізнесу

Коронавірус
Укрінформ
Прем’єр-міністр Бельгії Софі Вільмес у п'ятницю запропонувала черговий пакет заходів, спрямованих на підтримку громадян і бізнесу в умовах обмежень зі стримування пандемії COVID-19.

Про це повідомляє бельгійське видання «The Brussels Times».

«Метою цих заходів є продовження зусиль для підтримання купівельної спроможності населення, його активності та збереження робочих місць протягом наступних місяців. Ці зусилля будуть сконцентровані за чотирма напрямками», - зауважила Вільмес. 

Перший стосуватиметься заходів, пов’язаних із тимчасовим безробіттям. Зокрема, людям буде дозволено відкласти сплату соціальних внесків, зазвичай обов’язкових для самозайнятих осіб. З огляду на коронавірус, буде продовжений термін відпусток з догляду за дитиною.

Другий напрямок стосується зменшення для бельгійських компаній податку на прибуток, а також заходів з підтримки їхньої кредитоспроможності, стимулювання інвестицій та збереження ємності ринку праці.

Читайте також: У Бельгії вже кілька днів зменшується кількість госпіталізованих

На додаток, вживатимуться заходи прямої підтримки секторів, які найбільше постраждали від обмежувальних заходів, наприклад, готельна індустрія, сектори культури та масових заходів.

Окрім того уряд запропонував здійснити одноразову виплату в сумі у €250 євро для людей, що отримують мінімальну зарплату (яка для Бельгії дорівнює €1594), для людей з обмеженими можливостями та для старших людей, які мають право на гарантований дохід.

В суботу, 30 травня ці пропозиції будуть розглянуті на засіданні урядового Кабінету за участі 10 ключових політичних партій країни, які зможуть робити власні пропозиції та забезпечити у подальшому парламентську підтримку зусиллям уряду країни.

Фото: Wikipedia, Thomasdaems89

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-