Глава Twitter пояснив, чому соцмережа

Глава Twitter пояснив, чому соцмережа "клеймувала" допис Трампа

Укрінформ
Соцмережа Twitter поставила маркування, що попереджає користувачів про можливі фейки у повідомленнях президента США Дональда Трампа, оскільки його твіт може ввести людей в оману щодо реєстрації на виборах.

Про це директор компанії Джек Дорсі написав на своїй сторінці у Twitter.

«Згідно з нашими правилами доброчесності, твіти (Трампа – ред.) можуть ввести в оману людей, адже вони можуть подумати, що їм не потрібно реєструватися на виборах для того, аби отримати бюлетень (насправді тільки зареєстровані виборці отримають бюлетень)», - заявив Дорсі.

За його словами, соцмережа не вважає себе «арбітром правди» після того, як вона поставила маркування, що попереджає користувачів про можливі фейки у повідомленнях президента США Дональда Трампа.

Дорсі наголосив, що мета Twitter полягає в тому, аби з'єднати точки суперечливих тверджень і показати цю інформацію, аби люди самостійно змогли зробити висновки.

Як повідомлялося, напередодні Twitter уперше розмістив під дописом Трампа рекомендацію для користувачів перевірити достовірність наведеної інформації.

Читайте також: Цукерберг розкритикував Twitter за "фейкову мітку" на дописі Трампа

У цьому дописі йшлося про те, що голосування поштою може спричинити масштабну фальсифікацію виборів.

У відповідь Трамп пригрозив жорстким регулюванням соцмереж.

Читайте також: Twitter попередив користувачів про можливі фейки у дописах Трампа

Згідно з законодавством, президент США не може в односторонньому порядку регулювати чи закривати соціальні мережі, це належить до повноважень Конгресу та Федеральної комісії зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-