МВС Німеччини заявляє про зростання кількості політично мотивованих злочинів

МВС Німеччини заявляє про зростання кількості політично мотивованих злочинів

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ ФРН висловлює занепокоєння у зв’язку зі зростанням кількость політично мотивованих злочинів у країні.

Про це заявив очільник МВС Німеччини Горст Зеєгофер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з занепокоєнням спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості політично мотивованих злочинів», - зазначив він.

За даними відомства, за минулий рік кількість таких правопорушень зросла на 14% - до 41 177. При цьому кількість нападів на чиновників та депутатів різних рівнів зросла на третину - до 1674.

Більше половини злочинів, що класифікуються як політичні, були скоєні правими екстремістами. Зокрема, кількість злочинних проявів ісламофобського спрямування зросла на 4,4% - до 950, а правопорушень на підґрунті антисемітизму - на 13%, до 2032. В обох випадках 9 з 10 злочинів скоєні правими радикалами.

Читайте також: У Німеччині заборонили неонацистське угруповання

Міністр внутрішніх справ Тюрингії, який очолює Спілку голів МВС німецьких земель, Георг Маєр наголосив, що такому зростанню сприяють ксенофобія, протистояння між правими та лівими радикалами, «розігрітий політичний клімат» і поляризація суспільства. За його словами, «те, що ми переживаємо зараз, є абсолютно новим виміром» з погляду правоекстремістської загрози суспільству.

Водночас, як наголошується, кількість злочинів, скоєних ісламістами, зменшилася на чверть - торік було зафіксовано 425 таких випадків. Утім, попереджають політики й силовики, Німеччина залишається однією з цілей терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-