Трамп обіцяє

Трамп обіцяє "потужні" санкції проти Китаю через Гонконг

Укрінформ
Дональд Трамп пообіцяв за кілька днів оголосити про "потужну" реакцію Вашингтона на спроби китайської влади обмежити права і свободи мешканців Гонконгу.

Про це президент США заявив на пресконференції в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз працюємо над певними речами. Я думаю, вам це буде дуже цікавим", - заявив він у відповідь на запитання, чи готує офіційний Вашингтон санкції проти Китаю через ситуацію в Гонконгу.

"Я зроблю заяву про це протягом кількох найближчих днів", - зазначив Трамп, додавши, що це буде "потужний" крок.

Читайте також: Китай і США на межі "нової холодної війни" - МЗС КНР

Напередодні із заявою про можливу реакцію США на адресу китайської влади виступив радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О'Браян.

Як повідомляв Укрінформ, Національний народний конгрес Китаю включив до порядку денного законопроєкт "Про вдосконалення правової системи та правозастосовчого механізму Гонконгу". Документ, зокрема, передбачає відповідальність за дії, пов'язані із "заколотом, сепаратизмом і зрадою".

Читайте також: Китай хоче запровадити в Гонконзі закон проти заколоту

Прихильники демократії вважають такий крок черговою спробою комуністичного керівництва Китаю позбавити особливий адміністративний район усіх свобод. Своє занепокоєння  у зв'язку з намірами Пекіна розширити юрисдикцію на Гонконг висловили країни Заходу.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-