У Франції дозволили стежити за хворими на COVID-19 через мобільний додаток

У Франції дозволили стежити за хворими на COVID-19 через мобільний додаток

Укрінформ
У Франції визнали, що мобільний додаток StopCovid, призначений для дистанційного відслідковування переміщення і контактів інфікованих на коронавірус, не порушує права і свободи людини.

Такі висновки оприлюднила у вівторок Національна комісія з інформатизації та свобод (CNIL) у контексті відповідної урядової ініціативи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Беручи до уваги надзвичайні обставини, спричинені санітарною кризою, Національна комісія вбачає можливість застосування StopCovid, але із застереженням, що додаток діятиме у контексті реалізації стратегії виходу з карантину із забезпеченням захисту приватного життя тих, хто його застосовує», - заявляє національний регулятор.

Передбачається, що додаток, встановлений на смартфонах або планшетах інформуватиме громадян про перебування поблизу інфікованих осіб (за умови, якщо у них також активований додаток).

При цьому власники мобільних приладів у відкритому доступі при активованому додатку ідентифікуватимуться за псевдонімами; дані геолокації не запам’ятовуватимуться.

Як наголошує Національна комісія, застосування додатку громадянами має бути добровільним.

Читайте також: У Південній Кореї хочуть контролювати самоізоляцію електронними браслетами

Для запровадження додатку на національному рівні, з урахуванням висновків і рекомендацій Комісії, парламент має прийняти відповідний закон.

Як повідомлялося, від початку пандемії у Франції зафіксовано 145 279 випадків інфікування коронавірусом; 65 199 людей одужал; 28 432 особи померло.

Надзвичайний санітарний стан у Франції продовжений до 10 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-