ЄС має підтримати Україну та відповісти на виклик з боку Росії – Боррель

ЄС має підтримати Україну та відповісти на виклик з боку Росії – Боррель

Укрінформ
В умовах глобальних викликів Євросоюз має знайти відповідь на виклики, що виходять від Російської Федерації, але підтримка України та інших партнерів на Сході має бути у пріоритеті.

Про це під час віртуального виступу на щорічній конференції німецьких послів у Берліні заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«На Сході ми маємо підтримати Україну та, безумовно, зміцнити зв’язки з усіма (країнами) Східного партнерства. Але ми також маємо провести відверте обговорення, що нам робити з Росією, яка здатна кидати виклик важливим спільним інтересам європейської безпеки. Ми маємо проводити залучення Росії в тих сферах, які цікаві для нас. Нам потрібен розумний баланс між твердістю та санкціями проти Росії з обережними спробами залучення в обраних сферах», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: ЄС закликав Штати переглянути рішення про вихід із Договору відкритого неба

Він додав, що "нам потрібно купувати газ, але їм потрібно його продати. Тож докладаймо зусиль, щоб досягти кращого розуміння між нами щодо того, як ми можемо будувати довіру, щоб рухатися вперед разом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-